Pages

Tuesday, 17 February 2015

Sad Love Song

Assalamualaikum.....

Ya Allah, kuatkan semangat  ini....
Demi Tuhan ku, demi Nabi ku, demi Agama ku, demi Ibubapa ku, aku lepaskan Kau....

selamat tinggal...
terima kasih kerana sudi singgah dalam hidup ini walau seketika..
aku akan anggap kau adalah mimpi ngeri yang pernah hadir di dalam tidurku...

pergilah kau mencari kebahagian mu...kau bukan diciptaku untukku...

XOXO,

Nursyahida Hanis Binti Baharin
17-Februari-2015

Friday, 16 January 2015

Hong Kong tour

Salam..

Hi reader..lately I rajin gile update my blog ni...sebab banyak masa terluang kot..lagi pun project dah banyak release, tinggal nak follow up sikit-sikit jer. hehehe

OK, lets talk about Hong Kong tour. ni sequence dari cerita Shenzen tu. Masa last day kat sana sempat la I round area Hong Kong city sebab flight departure from Hong Kong International airport . just just check out picturez yang I share

Travel with double decker bus from Hong Kong airport nak ke Hong Kong city 

Hong Kong city..its coach boutique  hokey

masjid kat tengah Hong Kong..quite big 

Hong Kong City yang dihalang oleh lautan pacific..hahahaha

must naik Ferry to go over there..

hari ni launch i phone 6 kat Hong Kong..saje wat kenangan 

inside ferry..heading we ar to Hong Kong city

must wefie..yang belakang tu with us tau..john san....our tourist guide

wajib berjambar viev ni hokey

hidup penuh dengan blues

Unik katanya artifact ni...hurmm..i cant see any..maybe im not artist

no idea why i take picture here '__'

bruce lee signature..ramai jugak artis hong kong punye signature mark here

nak naik bas yang kat belakang tu!!!! finally i get in~~

train station untuk back to airport 

Hong Kong City

out lunch Mcd..saya boikot..tapi no choice...
 XOXO,

Hanis

Tuesday, 13 January 2015

Nutox stay young

Salam~~

Hai ladies... whats up!!
Hari ni I nak share about 1 product ni. I bet uolss penah dengar pasal product Nutox ni before right?
yang jurucakap product tu Fazura. meh nak tempel picture Fazura sikit..

kenal tak? actress super cun tu
Ok...lets start about Nutox product..before that i would like to share about my previous product that i consume about 5 years...5 years OK...bukan 5 months. Before this I consume Bio-Essence Tanaka White as per my skin care routine. since my high school kot. kalau uolss perasan post I before this banyak review pasal product Bio-Essence Tanaka White. This product is really good, that why i can stay that longer.

But i decide to change to Nutox sebab suddenly I alami kulit sensitive yang chronic dalam 2 bulan ni. Kisah itu terjadi apabila saya dengan bijaknya snorkeling ditengah hari buta selama 5jam tanpa pakai sun block. Bijak kan?? So, after that kulit selalu dehydrate. Sedih pedih. sakit kot kalau kering kulit ni. Belom lagi mengelupas bagai. hilang confidence I beberapa bulan ni..hurmm...

So, I heard about this product, Nutox. I pergi la farmasi dengan bergayanya for survey, kebetulan promoter dia ade pulak dekat area sini. Lagi senang la..I pon cerita la problem yang i facing few months ni. then she suggest me to try nutox product for dehydrate skin. she suggest me to use as per below picturez. check it out. 


1. Nutox cleansing gel : very suit for dehydrate skin. lagi pun packaging die best.Just pumping jer if nak pakai.UNIC kan?

2. Nutox Moisturizing lotion : this 1 like a toner la but no need to use kapas muka. just direct apply to your face. make your face moist a lot..seriously its reduce my dehydrate skin problem.

3. Nutox Serum Concentrate : Serum ni disamping recover my dehydrate skin. dia juga boleh kurangkan wrinkle dan parut. make your skin very smooth. seriously~~

4. Nutox Moisture Emulsion SPF 25PA++ : ni I apply after serum. actually its to prevent our skin from sun sebab ade SPF jugak

5. Nutox BB cream : BB cream ni as per foundation la... ni I dapat free dari promoter tu..hehehe

6. Nutox Overnight mask: untuk malam pulak I apply ni. I apply 2 hari sekali sampai kulit I recover 100%. 

Yang ZA compact powder tu addtional shopping items :p
OK...lets see the result pulak. So far I consume Nutox ni about 2 ~3 weeks, my dehydrate skin recover 100%. seriously, no more dehydrate skin problem. Skin become smoother, moist and younger. Nutox ni using birds nest collagen and the ingredient not much chemical. That the important sekali.
Harga pun cheaper than Bio-Essece. I highly recommended this product for who facing dehydrate skin problem. I ada attach juga untuk skin routine for uolss punya reference. sebab bukan semua product Nutox I pakai. Ada yang I skip. hehehehe



Last sekali semestinya la picture selfie saya yang terbaru..mulus kan kulit saya :) 



XOXO,

Hanis



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...