Pages

Tuesday, 17 February 2015

Sad Love Song

Assalamualaikum.....

Ya Allah, kuatkan semangat  ini....
Demi Tuhan ku, demi Nabi ku, demi Agama ku, demi Ibubapa ku, aku lepaskan Kau....

selamat tinggal...
terima kasih kerana sudi singgah dalam hidup ini walau seketika..
aku akan anggap kau adalah mimpi ngeri yang pernah hadir di dalam tidurku...

pergilah kau mencari kebahagian mu...kau bukan diciptaku untukku...

XOXO,

Nursyahida Hanis Binti Baharin
17-Februari-2015

Tuesday, 13 January 2015

Nutox stay young

Salam~~

Hai ladies... whats up!!
Hari ni I nak share about 1 product ni. I bet uolss penah dengar pasal product Nutox ni before right?
yang jurucakap product tu Fazura. meh nak tempel picture Fazura sikit..

kenal tak? actress super cun tu
Ok...lets start about Nutox product..before that i would like to share about my previous product that i consume about 5 years...5 years OK...bukan 5 months. Before this I consume Bio-Essence Tanaka White as per my skin care routine. since my high school kot. kalau uolss perasan post I before this banyak review pasal product Bio-Essence Tanaka White. This product is really good, that why i can stay that longer.

But i decide to change to Nutox sebab suddenly I alami kulit sensitive yang chronic dalam 2 bulan ni. Kisah itu terjadi apabila saya dengan bijaknya snorkeling ditengah hari buta selama 5jam tanpa pakai sun block. Bijak kan?? So, after that kulit selalu dehydrate. Sedih pedih. sakit kot kalau kering kulit ni. Belom lagi mengelupas bagai. hilang confidence I beberapa bulan ni..hurmm...

So, I heard about this product, Nutox. I pergi la farmasi dengan bergayanya for survey, kebetulan promoter dia ade pulak dekat area sini. Lagi senang la..I pon cerita la problem yang i facing few months ni. then she suggest me to try nutox product for dehydrate skin. she suggest me to use as per below picturez. check it out. 


1. Nutox cleansing gel : very suit for dehydrate skin. lagi pun packaging die best.Just pumping jer if nak pakai.UNIC kan?

2. Nutox Moisturizing lotion : this 1 like a toner la but no need to use kapas muka. just direct apply to your face. make your face moist a lot..seriously its reduce my dehydrate skin problem.

3. Nutox Serum Concentrate : Serum ni disamping recover my dehydrate skin. dia juga boleh kurangkan wrinkle dan parut. make your skin very smooth. seriously~~

4. Nutox Moisture Emulsion SPF 25PA++ : ni I apply after serum. actually its to prevent our skin from sun sebab ade SPF jugak

5. Nutox BB cream : BB cream ni as per foundation la... ni I dapat free dari promoter tu..hehehe

6. Nutox Overnight mask: untuk malam pulak I apply ni. I apply 2 hari sekali sampai kulit I recover 100%. 

Yang ZA compact powder tu addtional shopping items :p
OK...lets see the result pulak. So far I consume Nutox ni about 2 ~3 weeks, my dehydrate skin recover 100%. seriously, no more dehydrate skin problem. Skin become smoother, moist and younger. Nutox ni using birds nest collagen and the ingredient not much chemical. That the important sekali.
Harga pun cheaper than Bio-Essece. I highly recommended this product for who facing dehydrate skin problem. I ada attach juga untuk skin routine for uolss punya reference. sebab bukan semua product Nutox I pakai. Ada yang I skip. hehehehe



Last sekali semestinya la picture selfie saya yang terbaru..mulus kan kulit saya :) 



XOXO,

Hanis



Saturday, 3 August 2013

Bio-Essence Tanaka white double whitening


Salam blogger..

Wah, lagi few days je nak raya kan?? Semua mesti excited. Termasuk la saye..tapi sedey pulak nak meninggalkan bulan ramadhan yang mulia ni. How ever...hari ni saya nak story pasal Bio-Essence Tanaka white double whitening . Previously saya pernah tulis entry pasal review Bio-essence tanaka white . So saya dapat banyak feed back dari blog reader pasal product ni. Ada yang text saya tanya pasal product ni direct..wah tak sangka entry saya tulis bodoh-bodoh, dapat banyak reader. Rasa bangga sekejap.

So, saya decide nak cerita lagi pasal Bio-Essence Tanaka white tapi version upgrade sikit. Mesti ramai yang dah tahu..im sure la..tanaka white dah upgrade ingredient die. Dari Bio-Essence Tanaka white to Bio-Essence Tanaka white double whitening. So..kesan whitening die double lah kan? Hurmm..

Nak review jap Bio-Essence Tanaka white double whitening  ni. Selain dari packaging dia different which is lagi exclusive,  side effect pun berbeza. Its better than 1st edition. Tapi price die pun  more expensive. Hurm...so..as usual, my advise nak beli Bio-Essence Tanaka white double whitening kene bijak, beli yang set punya. Set yang saya pernah nampak so far jual kat kedai (watson, guardian, jusco@eon, dan kebanyakan farmasi) ade 2je. 1 set harga RM135++ include facial foam,day cream dan serum. Another 1set tu pulak dalam RM39++ include facial foam dan toner. Kalau korang beli single product agak mahal lah. Tak silap untuk 4x flawless white serum price dalam RM80~RM90, facial foam dia dalam RM20++, toner pulak RM30++, day cream and night cream about RM60++ each.. Saya tak ingat exactly price la . So i just assume jer.

Pakai Bio-Essence Tanaka white double whitening memang double effect la.memang tak mengecewakan betul. Kulit lagi moist dan flawless kalau pakai serum dan day cream, tak payah pakai Foundation or BB cream or CC cream. Day cream ni function mcm foundation. Memang best!!

Cara penjagaan muka dengan Bio-Essence Tanaka white double whitening  ni sama je macam yang lama. Mulakan dengan cuci muka dengan facial foam, pastu sapukan toner kat muka (kadang-kadang pakai cotton, kadang-kadang pakai tangan je). Lepas tu, apply serum die, sikit jer.setitik dah cukup untuk satu muka. Sebab mahal, so kene jimat..hehehe... Then apply day cream yang macam foundation tu..lepastu barula pakai bedak dan lain-lain.
Kalau malam pulak lepas cuci muka, pakai toner dan apply night cream dan terus tidur. 
Picture atas tu dari kir BB cream loreal [tak berkenaan dengan entry,tp best pki BB cream die], spot cream untuk hilangkan parut, 4x flawless serum, toner, day cream dan night cream. Tp night cream tu saya pakai yang package lama. Picture bawah tu cleansing foam.

Korang akan dapat kulit yang flawless, putih, licin dan lembut la...hehehe..hope review saya ni berguna...

XOXO

Love,
Hanis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...