Pages

Saturday, 17 December 2016

ICHIKOH Annual Dinner 2016

Salam Reader..

Selamat berhujung minggu dengan family semua. Hari ni saya tak nak tulis pasal review product yang biasa saya tulis. Next entry ye. Hari ni nak share picture Annual Dinner company saya yang ke 25th yang di buat di Hotel Bangi-Putrajaya pada 9/Dec/2016. Since 2010, tahun ni tahun ke 6 saya join company dinner ni. Tahun ni theme 'Traditional Night' tapi saya pakai seluar dan blouse..Ade sebabnya..hehehe.

Unfortunately, tahun ni tahun paling worst dinner yang penah saya join. Nak tau sebab ape? Sebab kene buat performance dance kat stage. Gile tak gile. tak pernah dibuat aku seumur hidup ni kene dance depan khalayak ramai. serius fobia and trauma. Hahahaha.

Ni sebab kene paksa dengan PE members la ni. kene pujuk rayu dengan Rizal and Ijam. Cit.. Dahla satu-satunya bunga dalam group tu. Semua kitorang ber-6. Rizal, Ijam, Fauzi, Izdi, Lokman dan saya. Can you imagine. I can't 0_0 . Tapi benda dah terjadi nak buat macam mane. Malu setahun weh..kene bahan je kat kilang hahahaha. Tapi quite fun la. 1st and might be the last time. Sebelum perform tu setiap malam tak lena tidur, siap termimpi-mimpi. Makan pun xselera, masa malam dinner tu pun tak lalu nak makan sangat. Serius perasaan tu sangat tak best!!

Kiteorg perform lagu Hindustan 'Chammak Challo' mix dengan 'pesta muda mudi' . Muzik dan step semua dorang yang pikir. Saya tak bole berpikir. bergambar pun tak banyak masa dinner tu sebab cuak dan malu punye pasal. Tapi at last menang 1st prize dapat la RM500 dan ramai orang puji performance kite orang sangat menghiburkan. Memang dapat big applause dari audience la especially masa saya keluar dari back stage. Perasan :P Mungkin dorang tak sangka saya dance. Saya pun tak sangka gak. Tapi taubat tak nak buat lagi T_T

Ok la just enjoy picturez Annual dinner company saya.

Masa nak register, dapat angpow voucer Tesco RM80 :)

Yeay..dapat lucky draw..nombor 1st kot kene sebut. tak kisahlah.. janji dapat dari Rizal & Ijam tak dapat. Mmg curse dorang tu

Cuba cari Meja saya? Nampak tak saya?

Selfie sikit. Makeup sendiri. Tak mampu nak upah MUA. Bersiap rumah kak dayah.


Snap picture pinggan kosong. Tak selera nak makan weh!!

Hahahaha..Selfie untuk legakan hati.. cover full face tapi still orang perasan itu saya.

Dance team kat back stage

Phone bergegar sebab cuaks. Few mins before our performance.  

Semua excited. Dalam hati dup dap dup dap

With abang Mizi dan Abang Wan

My MD, Iseki-san. impress die speech in Bahasa even baca teks. tapi paham la.

Menang No 1 weh...kikiki

Photobooth - With Sis Daya

Photobooth - With Naz-boy

Photobooth - With En Rizal 
Photobooth - with Mental Boyz



Photobooth - with Mental Boyz

Photobooth - with Mental Boyz

Performance aku, 1st phase tak masuk lagi..tak nak upload. maluuuuu!! >_<

Table-mate. Cantik Naoko pakai Kimono.

Tu je nak share.

XoXo,
Hanis.














Monday, 12 December 2016

THE BODY SHOP DROPS OF YOUTH™ YOUTH BOUNCY SLEEPING MASK

Salam reader semua..

Salam maulidur Rasul. Marilah sama-sama kite berselawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad swt. 

Ok, hari ni saya akan review satu lagi product dari The Body Shop. Product yang saya nak review ni adalah krim malam sekali dengan mask. The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask. Packaging The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask sangat stunning. agak berat sebab pakai glass. 

Krim ni boleh ditinggalkan overnight even die sekali dengan mask. The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask mengandungi sel-sel stem dari Edelweiss dan boleh menganjalkan kulit bila bangun pagi tu. 

Experience saya pakai The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask dah lebih sebulan memang best sangat. The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask sesuai untuk semua jenis kulit tak kira la oily. kalau jenis kering tu memang bangun pagi kulit feel moist je. Macam saya kulit jenis combination, memang the best night cream ever yang saya pernah try. 

The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask, 90ml dengan harga RM179. Walaupun sedikit pricey, tapi memang worth it la. scar pimple cepat fade out dan kulit nampak tegang dan anjal. awet muda gituw..hehehe

saya pakai The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask ni hari-hari tau. Step saya pakai macam ni;

1) Cuci muka dengan The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash, RM99, 125ml.

2) Pakai toner The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion, RM125. 160ml

3) Terus apply The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask.

4) Then terus tido sampai esok pagi. pastu korang akan nampak keajaiban nanti. serius best!! korang should try :)


The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask siap bagi spoon senang nak cedok krim hehehe
The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask & Matte Lip Liquid 014 Sydney Amaryllis & Japanese Cherry Blossom Body Lotion & Fragrance 
Masa beli night cream ni sekali la terbeli Matte Lip Liquid color 014 Sydney Amaryllis, Harga RM39 dan ada 7 color yang cantik-cantik untuk pilihan. Memang best sangat lip liquid ni. color matte dan tahan lama. color die pun cantik dan tak membuatkan bibir kering. paling best sebab long lasting dan kalau minum air, color tak lekat kat cawan..hehehe

Ok, itu saja review saya untuk product The Body Shop Drops Of Youth™ Youth Bouncy Sleeping Mask dan Matte Lip Liquid color. Super awesome! Hope my review can help uolss to buy best product.

XoXo,
Hanis 

Friday, 18 November 2016

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter Review

Salam sejahtera girls,

Hari ni nak story pasal product yang kita panggil The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter ofcourse la dari The Body Shop. Actually product ni adalah untuk remove makeup korang. Saya dah pakai lebih 4 bulan. dan nak start tin ke 2. harga The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter ni RM75, 90g. Ok la kan tahan more than 4 months? Packaging sangat menarik, dalam tin tub dan stunning. Sesuai untuk traveler sekalian. 

Saya rasa this is the best makeup remover yang pernah saya ada dan semestinya 100% vegan product. The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter adalah makeup remover untuk semua muka, maksudnya boleh remove makeup pada mata, muka dan bibir. it very gently dan akan melting bila sapu dekat muka. hanya pakai sedikit sahaja untuk seluruh muka. Dan tidak juga over drying kan kulit kita. Dan suit untuk waterproof makeup!

Saya jenis pakai daily makeup wajib ada foundation, eyeliner, mascara dan lipstick. kadang-kadang pakai eye-shadow. So, dengan small amount of The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter boleh remove all my makeup cleanly. Memang berpuas hati sangat. The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter sangat sesuai pada mereka yang kulit sensetive dan pemakai contact lens. 

Saya jadikan The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter as per my cleansing untuk cuci muka masa zohor dan asar, sebab The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter boleh cuci sebanyak mana pun kita nak dalam sehari tanpa mengeringkan muka. I love it demm much. Cara pakai adalah dengan muka yang kering [masih dalam makeup] dan tangan yang kering cuit sedikit The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter sapu pada muka,mata dan bibir. then, basahkan tangan sikit sapu lagi sampai make up habis remove. Dan basuh muka pakai air bersih macam biasa. Done!

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Tengok! dah nak habis. Ready for next tin
Dan saya ade beli The Body Shop Camomile Gentle Eye Make Up Remover. Price RM55, 250ml. Tapi saya tak pernah pakai lagi sebab saya rasa The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter dah cover remove all my make up. Rasa nak let go je. sape nak? saya jual murah je. packaging die pon tak pernah buka. memang brand new.

The Body Shop Camomile Gentle Eye Make Up Remover

Ok..itu je review saya tentang product dari The body shop specialist untuk makeup remover.
Hope review ni berguna untuk korang.

XoXo,

Hanis

The Body Shop; Drop of Light Review

Assalamualaikum reader..

Hari ni saya nak review pasal satu product yang agak popular  which is The Body Shop; Drop of Light. Actually range The Body Shop; Drop of Light ni agak baru dan tak banyak review yang saya jumpa kalau di google. Saya dah cuba The Body Shop; Drop of Light ni dalam 3 bulan dan hasilnya sangat memuaskan dan sesuai dengan skin saya. Nanti saya explain kenapa saya start tukar product dari Bio-essence to The Body Shop; Drop of Light.

Firstly, biar saya explain apa itu The Body Shop; Drop of Light? OK! The Body Shop; Drop of Light ni kaya dengan vitamin C, mineral dan nutrien@zat. Bahan utama untuk The Body Shop; Drop of Light adalah Red Algae yang dipercayai telah berkembang di Bracing Oceans berjuta-juta tahun dahulu. So The Body Shop Create skin care pakai extract ni untuk kulit yang sihat dan bersinar. Chewah...ayat kau..hehehe..and The Body Shop; Drop of Light sangat sesuai untuk sape-sape yang ada sensitive skin.

Sebab utama saya tukar skin care adalah kerana skin saya tiba-tiba skin breakout. Actually bukan tiba-tiba. Sebab bijak sangat snorkeling dekat Langkawi tak pakai sunblock. That why sunblock sangat penting weh!!! walau keluar depan rumah sidai baju. Cuaca sekarang sangatlah panas. Insaf sekejap. Snorkeling tak tahan sampai 5jam xreti naik-naik T_T Thats why kulit saya breakout teruk. mula-mula dehydrate. lepas tu pimple pun mula keluar dan meninggalkan scar. stress haku. then saya terdetik nak try The Body Shop; Drop of Light. walau mahal sikit. Sebab nak hilangkan parut jerawat ni. tapi memang worth it! Scar fade away....

The Body Shop; Drop of Light saya pakai 4 product die. actually ade 5, tapi sun block saya tak amik sebab existing dah ada. habiskan dulu, jangan membazir. Sun Block saya pakai dari Dr Rimpler, Germany Brand. Sun block kite cerita nanti. sekarang nak cerita pasal The Body Shop; Drop of Light.

1st Step : The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash, Harga RM99, 125ml. memang agak mahal untuk facial foam. Tapi percaya lah tak payah pakai banyak, sikit je picit dalam 5mm..hehehe siap math calculation. 3 Bulan dah saya pakai 1/2 botol pun tak habis lagi. saya rasa boleh tahan lebih 6bulan. woth it kan? RM16.50 untuk sebulan. The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash ni memang tak buat kulit kita kering walau lambat sikit nk pakai toner. serious skin still plumping lepas mandi dan rasa fresh je. lepas tu skin nampak bright je.
Tips saya cuci muke 2 kali sehari je. Jangan Lebih!

The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
2nd Step : The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion atau bagi saya toner je. Price RM125. 160ml. Boleh pakai dengan kapas macam toner atau letak dekat tangan dan dap dap je kat muka. tak payang banyak. 2 titik pon dah cukup. muka memang rasa sangat lembab macam dah pakai moisturizer. Purpose The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion adalah untuk mempercepatkan lagi process penyerapan cream apa yang kita akan pakai next! Masa mula-mula pakai 1,2 hari skin breakouts sikit. tapi sekejap je. temporary. jangan risau. after that sure you all tak menyesal. Memang best!
Tips, masa dap tu tampar-tampar lembut whole face sebab saya buat research ia bagus untuk pengaliran darah kat muka. So, skin care kite lagi effective la.

The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion

3rd Step : The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum. serum ni sangat light texture nya..memang senang meresap macam air je even lebih ringan dari air. Memang untuk buat skin kita look brighter dan healthier selepas consume 4 Weeks. Ofcourse depends pada skin seseorang. Tak banyak pon pakai. Just 2 drop kat tangan then dap kat whole face. Cukup! Quite pricy but untuk hasil yang memuaskan why not kan girls :p RM179, 30ml.

The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum
4th step : The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream. Ni last step untuk skin care rutin saya. Ni pakai day time sahaje ye.malam is not suitable. Basiccaly The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream untuk melembabkan kulit kita 24jam. OK, 24jam! Sampai ke malam bole cover. Dan ia juga untuk buat skin plumper and smooth. Untuk whole face cuit sikit je. Memang mencukupi. Price RM149, 50ml. Texture die soft and creamy.

The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream
Ini la step skin care rutin saya dengan The Body Shop; Drop of Light. So far consume untuk 3 months result dia quite memuaskan hati. Sebab bekas jerawat dulu-dulu dah semakin pudar. actually saya ade pakai product body shop yang lain macam makeup remover, scrub, mask dan banyak lagi la, next post i will share with you all ok! Sebab saya dah gila dengan product The Body Shop ni. Sebab The body Shop ni 100% vegan product.

Last skali saya akan summary step day and night skin care rutin using this The Body Shop; Drop of Light. Step saya ada skip sikit. So, depends on korang la nak follow or not sebab tips ni pon consultant The Body Shop yang advise.

Morning after wakeup, ZzzZ
1) The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion
3) The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum
4) Nano white eye brightener
5) terus makeup

Tengah hari@ zohor&asar
1) The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream
3) terus makeup

Malam nak tidur
1) The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
3) The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion
4) Nano white eye brightener
4) The Body Shop; Drop of Youth, Youth Bouncy Sleeping mask

That is from me..berjela-jela tips. Hope berguna untuk korang. See you all when i post next entry..hehehe

XOXO,

Hanis



Thursday, 17 November 2016

Visit to Singapore 2016

Assalamualaikum reader!!!

Ya Allah, rasanya dah almost 2tahun tak update blog. Sebab commitment kerja yang tak mengizinkan saya ber'blog'.
Okey..entry kali ni saya nak share pasal trip saya dan family ke kota singa atau Singapura.
saya takkan share pasal cost saya visit sana sebab expenses agak mahal. maybe korang boleh survey la dekat blog2 lain if nak budget. just nak korang enjoy picture berjimba weolsss :p


Welcome to Singapore
masa jungle hunter naik jeep lama..kakaka..wif my sis



wajib weh mirror selfie. kat toilet USS

Revenge Of The Mummy

Gambar Wajib dekat Globe USS
Cable Car Eggs

TIGA serangkai

kau ingat kau hot amik picture dari belakang?

OMG persis model

This is we called as Merlion a.k.a Mermaid + Lion

This is Singapore City

Bugis street..tempat ber shopping sakan

Bugis Street!! All in Dollar 

Out side Bugis street 

This is what i bought for my self
Swimming Pool kat apartment :)

Giant Chess 

Welfie Dulu, rayban 

OOTD

View from my room

This is happiness 

my little cute pie

We are heading back!

That is from me..

Love,
XOXO

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...