Pages

Tuesday, 28 February 2012

Bio-Essence Tanaka White...

***saya ada update pasal bio-essense tanaka white double whitening..sile click Link ni untuk further explanation...lepas bace review dibawah yer..thanks....

Baru je lepas tengok running man...daebak...da episode 83 da..next week guestnye adelah Big Bang..hu3...can't wait for RM Ep 84 Eng Sub ~_~  sape nak layan tengok la kat link bawah ni;

 http://www.k-season.net/3/post/2012/02/running-man-episode-83-spy-game-part-2.html

malam ni tibe2 ase nak cerite pasal product kecantikan muka plak..actually nak share pasal product yang aku pakai currently..as per title aku pakai Bio-Essence Tanaka White..Tanaka tu macam name Ex-Big big bos..hu3...tu hanye kenangan..bercerita pasal product ni...aku da pakai lebih 2 tahun kot...kalau xsilap tekan calculator la..

sebelom aku pakai tanaka white ni..ak pakai Ponds,nivea..Product ni OK..tp bile cukup bulan kulit tepi bibir ak mesti mengelupas...aku tahan lame gak la..bukan stakat mengelupas..sakit lg...akibat xtahan benar..plus less confident sbb kulit macam berpanau...


Nivea da memories~~

 
aku pakai yang pink kaler nyer packaging...sweet
so..ak pon cube dan terus mencube tok mencari product yang serasi dengan kulit ku ni..aku try la garnier..yang Lisa Surihani jadi model tu..baru sehari pakai...kulit ak tumbuh ruam2 merah..bukan sket..tp banyak..nak nanges ade,,tros bagi free kat member yang pakai set garnier tu,set besar plak tu..siap masker muke..rugi2..at least dpt bersedekah kat member2 :)

ni la set aku beli..set besar plak tu :(
okie..back to my title..MY TANAKA WHITE..sekarang aku pakai produk ni...seriously...memang awesome..terbaik la..akak ak yang introduce kat aku..ak try trial pack..takot jadi macam Garnier dulu..

trial pack..RM29.90..include sume termasuk masker muke
da abis set trial aku tros beli FULL set sebab da jatuh chenta dgn TANAKA White..Sebab ia agak mahal dan klu nak beli 1 by 1 memang agak sengkek la..so..aku akan beli klu ade promotion..normally mesti ade combo set punye la...even stock ak ade lagi tp aku still akan beli...simpan wat stock...kui3..startegi nak jimat
Sampai makcik2 pon tegur muke aku lebih putih dan berseri...kembang semangkok aku, juga tiada lagi masalah pengelupasan dan kekeringan..yihhaa,,,



jom check it out set Bio-Essence Tanaka White yang aku pakai

Gentle Cleansing Foam~ ni wajib la pakai..at least 2 hari sekali..tapi aku cuci 3 hari sekali..pagi tgh hari dan b4 sleep..memang cool dan muke bersih,,lagi satu bau die sangat besttt!!

Bright White Clarifying Softener~toner ni pakai sehari sekali di waktu pagi jer..fresh..

White & Firm Double Action Essence~ ni konsider Serum,,ni yang paling best..pakai ase firm, hydrate and cool jer..memutihkan la.ni pakai waktu pagi gak pas toner.


Skin White Perfecting Lotion SPF15~ ni consider as sun block..this one aku pakai pas cuci muke waktu tengah hari tu..sekali zohor kan..segar sket muke..

Rejuvenating Whitening Day Cream SPF20~ni kire foundation la..da pakai ni xyah pakai foundation la kirenyer..ni kire pemutihan dan sun block la..

Renewal Night Cream~last but not least..nite cream..tok renew kulit aku mase tido nyenyak..

Complete aku cite pasal set jagaan muke aku...klu korang try memang tak mengecewakan...barang berkualit harga pon kena la mahal sket..xsalah invest duit untuk kecantikan dan kesihatan...unless my confident...chewah...sampai disini jer..chow chin chaw :)


29 comments:

  1. Thanks for review, nice :D

    ReplyDelete
  2. berapa ek harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pls click this link...sy ade mention estimate price untuk tanaka double action :)
      http://dabeautifulhanis.blogspot.com/2013/08/bio-essence-tanaka-white-double.html

      Delete
  3. nk tanye , yg lotion n foundation tu , time biler nk gune ek ? i mean yg lotion time biler and foundation time biler ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Normally lotion tu i pakai mase cuci muke tgh hari...before apply day cream...sbb mcm sunblock..

      Delete
  4. Replies
    1. Im not aure..tp bole try trila pack die..price about rm20..for far i suggest to my friend who hv sensitive

      Delete
  5. untuk kulit sensitif sesuai x

    ReplyDelete
  6. semalam de pegi guardian tanya promoter utk hilangkan jeragat,,dia syorkan tanaka white nie..sebab saya de cuba pakai safi diamond tp gatal2 kulit muka nie...kalau de trial boleh la try tanaka nie

    thanks review produk nie ye...sedikit sbyk boleh dpt infonya

    ReplyDelete
  7. Blh tnye cream siang n mlm dia jenis cm ne?? Jenis padu mcm safi perfect 10 ke atau agak cair??

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenis cair mcm foundation or BB cream or CC cream...x oily sgt..

      Delete
  8. Blh tnye cresm siang n mlm dia padu mcm safi perfect 10 ke atau cair??

    ReplyDelete
  9. Kalu kulit y berminyak dan berjerwat boleh guna x??y mana satu sesuai...sy tkut la..bru2 ni sy try garnier apple...muka makin berminyak dan jerwat...so trua bhnti...now nak cri y bru...dh 3 ari x guna apa2 kt muka...jd gatal...so esok wajib cri...y mana ye sesuai ngn sy...kulit jerawat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsure la..cube trial pack dulu...takot xsesuai..

      Delete
  10. Sis...sesuai ke kulit sy bermasalah dgn myak dan jerawat??y mana set y paling ok utk kulit berminyak dan jerawat ni...suggest...sy dh 3 ari x pakai...sb makin teruk kulit bile guna garnier apple...so esok sy wajib kena cri set muka y baru...tlg suggest y ok...:(

    ReplyDelete
  11. Kat mana ek nak dpt trial pack ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat farmasi mcm watson n guardian ade byk jual...

      Delete
  12. produk ni mmg terbaik..3 hari pakai dah nampak perubahan..

    ReplyDelete
  13. I pki krim mlm.oily skit but its work. I luv it

    ReplyDelete
  14. I try krim mlm little bit oily but its work. I luv it tanaka white

    ReplyDelete
  15. I pki krim mlm.oily skit but its work. I luv it

    ReplyDelete
  16. I pki krim mlm.oily skit but its work. I luv it

    ReplyDelete
  17. Apa kandungan die? Ade alcocohol ke? Fragrance?

    ReplyDelete
    Replies
    1. if nak detail ingredient u may check dekat web bio-essence :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...