Pages

Friday, 18 November 2016

The Body Shop; Drop of Light Review

Assalamualaikum reader..

Hari ni saya nak review pasal satu product yang agak popular  which is The Body Shop; Drop of Light. Actually range The Body Shop; Drop of Light ni agak baru dan tak banyak review yang saya jumpa kalau di google. Saya dah cuba The Body Shop; Drop of Light ni dalam 3 bulan dan hasilnya sangat memuaskan dan sesuai dengan skin saya. Nanti saya explain kenapa saya start tukar product dari Bio-essence to The Body Shop; Drop of Light.

Firstly, biar saya explain apa itu The Body Shop; Drop of Light? OK! The Body Shop; Drop of Light ni kaya dengan vitamin C, mineral dan nutrien@zat. Bahan utama untuk The Body Shop; Drop of Light adalah Red Algae yang dipercayai telah berkembang di Bracing Oceans berjuta-juta tahun dahulu. So The Body Shop Create skin care pakai extract ni untuk kulit yang sihat dan bersinar. Chewah...ayat kau..hehehe..and The Body Shop; Drop of Light sangat sesuai untuk sape-sape yang ada sensitive skin.

Sebab utama saya tukar skin care adalah kerana skin saya tiba-tiba skin breakout. Actually bukan tiba-tiba. Sebab bijak sangat snorkeling dekat Langkawi tak pakai sunblock. That why sunblock sangat penting weh!!! walau keluar depan rumah sidai baju. Cuaca sekarang sangatlah panas. Insaf sekejap. Snorkeling tak tahan sampai 5jam xreti naik-naik T_T Thats why kulit saya breakout teruk. mula-mula dehydrate. lepas tu pimple pun mula keluar dan meninggalkan scar. stress haku. then saya terdetik nak try The Body Shop; Drop of Light. walau mahal sikit. Sebab nak hilangkan parut jerawat ni. tapi memang worth it! Scar fade away....

The Body Shop; Drop of Light saya pakai 4 product die. actually ade 5, tapi sun block saya tak amik sebab existing dah ada. habiskan dulu, jangan membazir. Sun Block saya pakai dari Dr Rimpler, Germany Brand. Sun block kite cerita nanti. sekarang nak cerita pasal The Body Shop; Drop of Light.

1st Step : The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash, Harga RM99, 125ml. memang agak mahal untuk facial foam. Tapi percaya lah tak payah pakai banyak, sikit je picit dalam 5mm..hehehe siap math calculation. 3 Bulan dah saya pakai 1/2 botol pun tak habis lagi. saya rasa boleh tahan lebih 6bulan. woth it kan? RM16.50 untuk sebulan. The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash ni memang tak buat kulit kita kering walau lambat sikit nk pakai toner. serious skin still plumping lepas mandi dan rasa fresh je. lepas tu skin nampak bright je.
Tips saya cuci muke 2 kali sehari je. Jangan Lebih!

The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
2nd Step : The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion atau bagi saya toner je. Price RM125. 160ml. Boleh pakai dengan kapas macam toner atau letak dekat tangan dan dap dap je kat muka. tak payang banyak. 2 titik pon dah cukup. muka memang rasa sangat lembab macam dah pakai moisturizer. Purpose The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion adalah untuk mempercepatkan lagi process penyerapan cream apa yang kita akan pakai next! Masa mula-mula pakai 1,2 hari skin breakouts sikit. tapi sekejap je. temporary. jangan risau. after that sure you all tak menyesal. Memang best!
Tips, masa dap tu tampar-tampar lembut whole face sebab saya buat research ia bagus untuk pengaliran darah kat muka. So, skin care kite lagi effective la.

The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion

3rd Step : The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum. serum ni sangat light texture nya..memang senang meresap macam air je even lebih ringan dari air. Memang untuk buat skin kita look brighter dan healthier selepas consume 4 Weeks. Ofcourse depends pada skin seseorang. Tak banyak pon pakai. Just 2 drop kat tangan then dap kat whole face. Cukup! Quite pricy but untuk hasil yang memuaskan why not kan girls :p RM179, 30ml.

The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum
4th step : The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream. Ni last step untuk skin care rutin saya. Ni pakai day time sahaje ye.malam is not suitable. Basiccaly The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream untuk melembabkan kulit kita 24jam. OK, 24jam! Sampai ke malam bole cover. Dan ia juga untuk buat skin plumper and smooth. Untuk whole face cuit sikit je. Memang mencukupi. Price RM149, 50ml. Texture die soft and creamy.

The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream
Ini la step skin care rutin saya dengan The Body Shop; Drop of Light. So far consume untuk 3 months result dia quite memuaskan hati. Sebab bekas jerawat dulu-dulu dah semakin pudar. actually saya ade pakai product body shop yang lain macam makeup remover, scrub, mask dan banyak lagi la, next post i will share with you all ok! Sebab saya dah gila dengan product The Body Shop ni. Sebab The body Shop ni 100% vegan product.

Last skali saya akan summary step day and night skin care rutin using this The Body Shop; Drop of Light. Step saya ada skip sikit. So, depends on korang la nak follow or not sebab tips ni pon consultant The Body Shop yang advise.

Morning after wakeup, ZzzZ
1) The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion
3) The Body Shop; Drop of Light Brightening Serum
4) Nano white eye brightener
5) terus makeup

Tengah hari@ zohor&asar
1) The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Healthy Brightening Day Cream
3) terus makeup

Malam nak tidur
1) The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
2) The Body Shop; Drop of Light Pure Clarifying Face Wash
3) The Body Shop; Drop of Light Pure Translucency Essence Lotion
4) Nano white eye brightener
4) The Body Shop; Drop of Youth, Youth Bouncy Sleeping mask

That is from me..berjela-jela tips. Hope berguna untuk korang. See you all when i post next entry..hehehe

XOXO,

Hanis



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...