Pages

Saturday, 3 August 2013

Bio-Essence Tanaka white double whitening


Salam blogger..

Wah, lagi few days je nak raya kan?? Semua mesti excited. Termasuk la saye..tapi sedey pulak nak meninggalkan bulan ramadhan yang mulia ni. How ever...hari ni saya nak story pasal Bio-Essence Tanaka white double whitening . Previously saya pernah tulis entry pasal review Bio-essence tanaka white . So saya dapat banyak feed back dari blog reader pasal product ni. Ada yang text saya tanya pasal product ni direct..wah tak sangka entry saya tulis bodoh-bodoh, dapat banyak reader. Rasa bangga sekejap.

So, saya decide nak cerita lagi pasal Bio-Essence Tanaka white tapi version upgrade sikit. Mesti ramai yang dah tahu..im sure la..tanaka white dah upgrade ingredient die. Dari Bio-Essence Tanaka white to Bio-Essence Tanaka white double whitening. So..kesan whitening die double lah kan? Hurmm..

Nak review jap Bio-Essence Tanaka white double whitening  ni. Selain dari packaging dia different which is lagi exclusive,  side effect pun berbeza. Its better than 1st edition. Tapi price die pun  more expensive. Hurm...so..as usual, my advise nak beli Bio-Essence Tanaka white double whitening kene bijak, beli yang set punya. Set yang saya pernah nampak so far jual kat kedai (watson, guardian, jusco@eon, dan kebanyakan farmasi) ade 2je. 1 set harga RM135++ include facial foam,day cream dan serum. Another 1set tu pulak dalam RM39++ include facial foam dan toner. Kalau korang beli single product agak mahal lah. Tak silap untuk 4x flawless white serum price dalam RM80~RM90, facial foam dia dalam RM20++, toner pulak RM30++, day cream and night cream about RM60++ each.. Saya tak ingat exactly price la . So i just assume jer.

Pakai Bio-Essence Tanaka white double whitening memang double effect la.memang tak mengecewakan betul. Kulit lagi moist dan flawless kalau pakai serum dan day cream, tak payah pakai Foundation or BB cream or CC cream. Day cream ni function mcm foundation. Memang best!!

Cara penjagaan muka dengan Bio-Essence Tanaka white double whitening  ni sama je macam yang lama. Mulakan dengan cuci muka dengan facial foam, pastu sapukan toner kat muka (kadang-kadang pakai cotton, kadang-kadang pakai tangan je). Lepas tu, apply serum die, sikit jer.setitik dah cukup untuk satu muka. Sebab mahal, so kene jimat..hehehe... Then apply day cream yang macam foundation tu..lepastu barula pakai bedak dan lain-lain.
Kalau malam pulak lepas cuci muka, pakai toner dan apply night cream dan terus tidur. 
Picture atas tu dari kir BB cream loreal [tak berkenaan dengan entry,tp best pki BB cream die], spot cream untuk hilangkan parut, 4x flawless serum, toner, day cream dan night cream. Tp night cream tu saya pakai yang package lama. Picture bawah tu cleansing foam.

Korang akan dapat kulit yang flawless, putih, licin dan lembut la...hehehe..hope review saya ni berguna...

XOXO

Love,
Hanis

34 comments:

  1. Salam.. nak tak cari pendapatan sampingan??
    Klik link ini untuk mklumat lanjut..
    http://myinvitepay.com/?ref=278199

    ReplyDelete
  2. assalam.. nak tnye ni.. contoh la kn, klau kite pkai day cream tgh hri tu, pstu lpas blik jlan2 petang tu, kena cuci muka dngn cleansing foam pulak k? sebab sy cuma pkai daycream n ltak bedak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..basically...any product kecantikan tak cume pakai cleansing foam pagi and mlm je..tghhari hanye basuh muke pakai air biasa..sebab nanti kulit akn cepat kering :)

      Delete
  3. sesuai tak eh untuk kulit kering?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ok sgt untuk kulit kering..nanti bertambah kering..sebab ade whiteningkan..pakai brand Bio-essense untuk dehydrate nye :)

      Delete
  4. Assalam....akak nak cube gak product bio essence ni tp x sure which product yg sesuai..kulit akak ni kusam..jerawat x de la sgt kecuali mase period tp ade parut..ur advice product bioessence tanaka ni sesuai ke? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada jugak try bio essence Gold tu...quite OK..kulit jadi plumping...sebab akak takde skin problem kan... :)

      Delete
  5. Ap beza tanaka yg kalor biru..ijau..putih..gold..sbb xtau nk pkai yg mne..kulit sy bjerawat time period..ad bekas parut jerawat..bg cadangan yg mne prlu pkai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap color ade advantages die...ada untuk whitening, dehydrating, untuk V-shape, untuk awet mudo..hehehe...klu nak fade kan parut jerawat whitening memang sesuai ler :)

      Delete
  6. Ap beza tanaka yg kalor biru..ijau..putih..gold..sbb xtau nk pkai yg mne..kulit sy bjerawat time period..ad bekas parut jerawat..bg cadangan yg mne prlu pkai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap color ade advantages die...ada untuk whitening, dehydrating, untuk V-shape,untuk radiance untuk awet mudo..hehehe...klu nak fade kan parut jerawat whitening memang sesuai ler :)

      Delete
  7. Kalau tk pakai serum tu boleh bagi kesan flawless lembut tk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pakai serum? boleh je..tapi nak kesan lebih cepat and effective pakai serum la, make your skin brighter :)

      Delete
  8. Salam kak, actually product ni good enough tak utk kulit sensitive & jerawat ? Ke ade suggestion lain, tpi bawah bio essence juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk sensitive skin im not sure..baik try brand lain yang organic sket untuk sensitive skin..takot effect lg terok...nanti kulit dry sgt

      Delete
  9. Salam kak, actually product ni sesuai tak utk kulit quite sensitive & jerawat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau skin berjerawat ni n sensetive baik pakai range dari bio essence yang repairing punye. tanaka white tok fair n bright skin :)

      Delete
    2. tak kot...ni untuk whitening...better pulihkan dl skin dr acne

      Delete
  10. Hi saya nak Tanya ,, saya baru first time pakai night cream bio ni ,, next morning kulit saya jadi gatal + merah + pedih ,, saya beli sbb bio ni sesuai kulit sensitif ,, Ade sape2 bole beritahu saya kenapa kulit saya jadi macam ni ,, saying klo saya x guna sebb harga die mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanya sebelum ni ade pakai product lain ke? normally if nk tukar product kene biar skin free dlm 3 hari..baru kesan2 efect lain ni tak xdek.InshaAllah :)

      Delete
  11. Assalamualaikum, awk still guna bio essence tanaka white ni ya? Saya nk cuba tp takut nk tukar product hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pakai lg..sebab skrg dah pakai the body shop skin care. pls check my review about that product :)

      Delete
  12. Assalamualaikum.. terbaca review awak... terfikir nk pakai bio essence tp takut nk mencuba.. kulit sy jenis kusam/kering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bio essence ade range untuk kulit kering...try la tengok..untok moisturize

      Delete
  13. Assalamualaikum kak,sya beli serum tanaka white 4x intensive yg 30ml,knape kaler dye berbeza dgn yg trial pek tu eh? Mcm kekuningan sikit kaler dye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure la sebab lame dah tak pakai bio essence. sekarang sy try the body shop

      Delete
  14. tak sure la sebab lame dah tak pakai bio essence. sekarang sy try the body shop

    ReplyDelete
  15. kenapa dah tak pakai bio essence? produk ni tak okay ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pakai sebab nk try out something different..skrg pki the body shop

      Delete
  16. kak kalau saya campurkan bio essence snail dan bio essence tanaka white double whitening boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je..janji sesuai dgn skin kite..sy pon skrg pakai few product range..bio essence ade..body shop ade..thusya2 etc..hehehe

      Delete
  17. Produk ni wanita mengandung boleh pakai tak ?? Sebab selalunya kalau mengandung tak semua skincare boleh pakai kan sebab takut kesan tak elok kat baby, kalau produk bio essence ni elok tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy xsurela..sebab xkawen lg..tp ni dermatology tested should be no prob. hope sis refer to yg pakar :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...