Pages

Sunday, 24 June 2012

Journey to Machap, Johor

Wah...letihnye pagi ni..tapi still bersemangat nak update blog. Biasa la,letih kalau pakai Premium Beautiful dan tak pakai premium beautiful lain :) Semalam 23/6/2012 bermula la jouner tu ke Machap, Johor sebab teman kan ibu aku buat rawatan Alternatif a.k.a tradisional. My mom have minor Parkinson, tangan asik menggigil je, Dokter pun dah jumpe, ni try rawatan alternatif pula. Actually appointment aroung pukul 11pm sebab no giliran 58&59. Tapi tak tau la kenapa pergi awal. Exited kot.

Kami bertolak lepas Asar, dan on the way tu singgah R&R Pagoh untuk singgah Magrib. Masa tu pukul 8pm la..Punya la crowded R&R Pagoh tu. Dengan budak sekolah la..orang ramai la..rimas aku..

Kedai buah-buahan kat R&R Pagoh

Orang yang sangat crowded 

Parking pun penuh

Budak sekolah yang memekak.orang nk solat pun  tak senang

Sampai kat tempat rawatan tu dalam pukul 9.30pm la..punye la ramai orang tunggu turn, kami sampai terawal..turn my parents dalam pukul 3.30am kot..aku tido dalam kereta..bukak tingkap, nasib malam..so sejuk la...boring gile.lepas ni malas nak pergi lagi.

orang menunggu giliran, nasib ade TV3

Tempat rawatan kat dapam tu..open je
Lepas selesai kami pun balik la..around 4am jugakla..singgah R&R Pagoh jugak untuk solat subuh dan breakfirst sekali. Lengang jer   R&R Pagoh tapi still ade orang la..kedai pun ade buka.

my brekfast~nasi lemak :) RM3 tu..mahal betul
Sampai rumah dalam pukul 8am sebab hujan so..kene drive slowly..sebab pagi-pagi buta dah ade Proton Inspira accident kat lane 3..bawak laju la tu...Sayangi lah  keluarga anda :) 

5 comments:

  1. Replies
    1. jalan2 ape miera...pegi teman parents buat rawatan altenatif..pkl 4.30am baru abid..letih...

      Delete
  2. Ada alamat dan no tel pusat rawatan ni tak?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...