Pages

Saturday, 20 October 2012

Dubu Dubu and Chatime at Mid Valley


 Salam 1malaysia.....

lambat pulak nak update entry ni..yela tengah in the middle writing...pastu sibuk kene layan balkis(2 months niece) pulak..then, sambung balik tulis...hehehe..hari ni aku jumpe member lama, Onieratna. kiteorang memang dah lame plan nak jumpa, tapi ada je halangan yang menghalang.

Lokasi kami adalah Mid Valley...actually aku memang malas la kan nak pergi Mid Valley ni..sebab???crowded, crowded dan crowded...ramai betol orang tak kira la tengah bulan, ujung bulan mahupun awal bulan. sesampai jer kami di Mid Valley teros pergi ke lokasi yang memang kiteorang dah plan "Dubu-Dubu".. Orang kampung ni nak rasa gak makanan korea,,,asek makanan Japan jer..hehehe..yelakan..sebelom fly to korea, kena la belajar makan makanan dorang. tak gitu...

then, kiteorang jalan-jalan satu Mid Valley, turun naik,turun naik...window shopping dan juga shopping...yela..lepas dah makan jalan la..supaya lemak dan kalori tadi burn..kan?? dah penat jalan singgah 'Chatime' 1st time aku rasa..not badla..aku choose "Plum Green tea w/out pearl"..wat hilangkan dahaga sakan berjalan. Jom tengok picturez i've prepared :)

okey..pembuka gambar..tudung dari bawal 205 AidiJuma

menu Dubu-Dubu..okey la....berpatutan :)


Picture senget..masa makan ni dorang pasang concert SUJU..memang tak hengat la...my fav K-POP kot

serious air aku order memang sangat sedap...Citron tea..Onie order peach tea

Citron tea_kalau korang pergi sane aku suggest  that.

Ni makanan Onie...die order 'Beef_Dol Sol Bibimbab' RM17.90

Onie dengan makanan nya


aku punye "Beef_Cheese Bibimbab" RM18.90..mate xbole blah..tak makan lagi kot...

Ni la yang aku order..sedap tu sedap..tapi terlalu banyak...tak habs aku

another view with my meal...i already master using chopstick hookey!!

Ready to eat..tapi sebelom tu..lupe sesuatu!!!!

lupe nak kacau bibimbab dengan sos special die..baru syiok makan...ala-ala drama korea tu :p

Onie yang khusyuk makan..terkeluar-keluar dari mulut die.

okey...my turn plak yang rakus..huhuhu

Onie requested to add all her picturez into my blog..k, ur request approved
Benda ni la kot yang aku nak makan sangat tu 'Spicy Toppoki[rice cake]' RM13.90..serius sedap..pelayan tu cakap pedas sangat..padahal tak pedas langsung kot...

Dah kenyang jom gi window shopping dan shopping sekali

motif??nak tunjuk kasut yang aku try tu...match dengan kain ku :0 kene beli ke ape?


wif kereta antik okey...who want to propose me? if using this car..I do..nice

Onie pun nak jugak...

dah letih berjalan kite layan 'chatime' dulu

Mine is Plum Green tea W/out Pearl, only RM4.90

top view..nak jugak tu..fuhh

Muke sengal tak sabar nak 'chatime' dengan onie

lepak..minum..gossip..borak..rest..


ni mase nak tunggu train..sempat kau

ramai orang nak ke KL...nasib nak ke seremban tak ramai

nice shoot by onie..

Blues siott picture ni..tahap dewa blues nya..


conclusion of the day..memang enjoy kot hari ni, dapat jumpa teman lama, hangout-hangout,makan-makan, gossip-gossip...korang yang ke Mid Valley boleh la try 'Dubu-Dubu' dan 'Chatime"..awesome k :) i enjoy my life and u should key!!!!


Ending picture memang takde motip...sukati aku la nak letak picture apa kan..blog aku...hehehe

2 comments:

  1. Hi Hanis.......saya baru jer gi sana baru2 ni. Anak2 la suka sangat makanan kpop nih :)
    Not bad dan saya dah upload pics dalam blog www.blogmakanbest.blogspot.com so senang2 tu jenguk la yer dan kalu minat boleh follow jugak TQ TQ
    Semua entries tentang makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe maklum la kita kan idup untuk makan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..will visit n follow...hehehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...